En oljebasert vinagrette hever smaken i grønnsakene, samtidig som fettet bidrar til at kroppen nyttiggjør seg vitaminene i grønnsakene bedre. Så lenge oljene ikke varmes opp utnyttes samtidig den medisisnske effekten av olivenolja.
Vinagrette:
Balsamicovinagrette med soya: 3 ss olivenolje, 2 ss soyasaus, 1 ss creamy balsamico. Smak til med limesaft.
Creamy dressing: (melkefri)
Tilsett 1 ts sennep og dressingen vil bli mer "creamy" og blander seg bedre sammen. Egner seg spesielt godt til å blande inn i brokkolisalat.
Med litt chili eller hvitløk, går salaten unna som bare det..
Evt bruk chiliolje eller hvitløksolje.
Eddikvinagrette: Blande olivenolje med litt syre som f.eks. eddik (hvitvinseddik, bringebæreddik eller balsamicoeddik) eller sitron/limesaft.
Forhold 3 deler olje og 1 del syre
Tilsett friske urter som timian, oregano, basilikum, mynteblader eller persille.
Olivenoljevinagrette med sitron: En liten dusj med olivenolje med sitron, pluss nykverna havsalt og pepper kan være nok til å gi salaten et løft. Alle smaker forsterkes og salaten blir frisk og god.
Tips:
1. Sprayflaske til favorittolivenoljen gjør det enkelt å gi grønnsakene en dusj av oje, uten at oljen flyter utover på tallerken.
Du finner dem bl.a. på Kitchen og TS- Storkjøkken
2. Plastflaske med "sprutetut" er også glimrende til å bruke til vinagrette.
Bland ingrediensene og rist på flasken så ingrediensene blander seg og drypp noen dråper over maten.
Du finner dem bl.a. på Ts- storkjøkken.
Comments