Når du virkelig har lyst på noe godt er Skagensalat virkelig et godt tips.
Det er enkelt, smakfullt og passer godt inn i et lavkarbokosthold.
På nyttår brukte vi en oppskrift fra Meny som basis, men gjorde noen små justeringer.
Var egentlig nok til 6 porsjoner (som forrett), men det kommer selvsagt an på hvor stor porsjon du vil ha.
Du trenger:
2 dl majones
2 dl crème fraîche, rømme / melkefri "rømme"
2 ss lodderogn
1/4- 1/2 liten rødløk, finhakket
600 gr reker (600 gr med skall)
2 ss finhakket gressløk (spar et par strå som du bruker til pynt)
2 ss finhakket dill
2 ss sitronsaft
salt
pepper
Salat (bruk en sprø variant)
Lavkarbobrød - skjæres i tynne skiver, tørkes på 200 gr i stekeovnen til de er sprø.
Slik gjør du:
Sett på stekeovnen og sprøstek skivene
Rens rekene (ta med rognen, hvis det er rogn i dem)
Bland de andre ingrediensene godt sammen
Ha i mesteparten av rekene. Behold noen til pynt.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Anrettning:
Ha crispy salat oppå den sprø lavkarboskiven
Fordel skagensalaten over og pynt med et par ferske reker, gressløk og et par sitronskiver
Serveres med et glass tørr hvitvin.
Dette er en rett som passer ypperlig på et ketogent kosthold og kan like gjerne brukes til hverdags som til fest.
Så neste gang du har rester fra rekekvelden, vet du hva du kan bruke dem til.
Tips:
Dersom du ikke har reker kan du bruke røkelaks i stedet.
Og ta gjerne med i en boks skagensalat som nistemat på søndagsturen.
Servert på lavkarbo-brød, lavkarbo-lompe eller bare i et hjertesalat.
Frøknekkebrød kan også brukes som underlag, men husk å ha Skagensalat og knekkebrød/ brød hver for seg i sekken.
Nistemat trenger absolutt ikke være kjedelig 😊
Proteinbrød/ lavkarbobrød med Skagensalat med røkelaks.
Comments