Rømmegrøt passer ypperlig på et lavkarbokosthold, forutsatt at du tåler melk.
Rømmegrøt egner seg også godt til 17. maifeiringen i kombinasjon med spekemat.
Denne oppskriften er hentet fra Omhelse
Her finner du forøvrig en rekke andre gode oppskrifter og tips.
Bl.a. gode 17.mai-tips: Omhelse 17.maitips
Til 2 gode porsjoner trenger du:
2 ss meierismør
2 ts johannesbrødkjernemel / eller 1 ts Xanthan gum (Helsekost)
500 gr seterrømme (evt lettrømme)
0,5 -1 dl fløte
1 dl vann
1 ts sukrin eller annen søtning
Serveres med:
Finesse eller annen søtning, kanel og smørøye
Evt. spekemat
Slik gjør du:
Smelt smøret i en gryte og rør inn johannesbrødkjernemel. Rør godt så du får ut alle klumper
Ha i rømme og vann
Varm opp til kokepunktet
Spe på med fløte, til den er passe tykk. NB! Grøten tykner når den småkoker.
Reguler tykkelsen enten med mer fløte eller med litt mer Johannesbrødkjernemel (røres ut i litt fløte for å unngå klumper)
La grøten småputre noen minutter
Smak til med salt og søtning
Servere lavkarbo rømmegrøt med kanel, søtning og smørøye
Rømmegrøt passer utmerket som tilbehør til spekemat
Kommentare