top of page

Polarbrød


Brød er ofte det vanskeligste å finne gode alternativer til på et lavkarbo- eller KETO-kosthold.


Da kan polarbrød være et veldig godt alternativ.


De er enkle å lage, blir ferdige i en fei og smaker nydelig.


Denne oppskiften er hentet fra fett og forstand, med litt små justeringer.


Jeg har litt mindre søtning og tilpasset dem til et melkefritt kosthold.



Oppskriften kan brukes til andre ting, bl.a. pizzabunn, boller og kanelgifler.

Skal du bake søt bakst, tilsetter du bare mer søtning som Finesse eller Sukrin gold og

kardemomme



Du trenger:

  • 1,5 dl fløte / evt. mandelmelk eller plantebasert fløte

  • ½ dl vann

  • 1 ts Finesse eller 2 ts sukrin gold

  • 1 ts tørrgjær

  • 2 egg (størrelse M/L)

  • ca 60 g Havrefiber (kommer an på størrelsen på eggene)

  • ca 15 g fiberhusk

  • ¼ ts xanthangum

  • 1 ts bakepulver

  • ¼ ts salt

Havrefiber, xanthangum og FInesse får du i helsekostbutikken.



Slik gjør du:

  • Varm fløte, vann og søtning til blandingen er fingervarm

  • Ha i tørrgjær, visp den godt inn og sett væskeblandingen til side (den skummer lett når gjæren aktiveres)

  • Pisk sammen eggene og bland disse med væske-/gjærblandingen

  • Mål opp de tørre ingrediensene og bland godt

  • Bland væsken godt med de tørre ingrediensene

  • Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer havrefiber

  • Blir den veldig tørr kan du tilsette litt mer væske

  • Deigen tykner litt når den hviler, så juster mengden havrefiber når du skal forme emnene

  • La deigen hvile i ca 10 minutter

  • Deigen skal nå minne om vanlig gjærdeig

  • Del deigen i 6 like store deler

  • Ha litt olje på hendene, form 6 boller og trykk dem flate med en tallerken, men ha et bakepapir mellom, så deigen ikke klistrer seg til tallerken. Du kan også bare dunke deigen flat med hendene

  • La brødene heve ca 15-20 min

  • Stikk i polarbrødene med en gaffel

  • Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter eller til de har fin farge*

  • Avkjøles på rist

Det ikke noe problem å steke to brett samtidig.

I min ovn blir resultatet best dersom jeg bytter plass på de to brettene etter 20 min og steke dem 5 min ekstra.


Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn og hvor tykke du lager polarbrødene, så følg med mot slutten av steketiden.





Bruk polarbrødene slik du ellers ville brukt vanlig brød, hamburgerbrød ol.



Tips:

Feridge polarbrød pensles med smeltet hvitløksmør, evt urter og stekes noen minutter ekstra og du har nydelig tilbehør til supper og salater.


Masse lykke til 😊




Comentarios


bottom of page