Hvis du er glad i sushi og sashimi vil du garantert like pokébowl - den populære retten fra Hawai.
Vanligvis serveres denne retten med ris, men den smaker like greit uten, eller med litt blomkålris, hvis du ønsker det 😊
Du kan bruke akkurat de grønnsakene du vil.
Her er min favoritt:
Til 4 porsjoner:
600 gr Salmalaks (beregn ca 150 gr pr pers)
Marinade:
1 flaske soyasaus
ca 2 cm revet ingefær
1/4 chili - 1/2 chili - finhakket
1 finhakka vårløk
Skjær salmalaksen i tynne skiver/ biter
Bland ingrediensene til marianden og ha laksebitene i marinaden
NB! Unngå lime i marinaden.
Dersom du har lime i marinaden og laksen blir liggende en stund, vil fisken bli "kokt" og miste sin friske smak og lekre konsistens.
Grønnsaker:
2 vårløk
1/2 - 1 agurk
1/2 rød og 1/2 gul paprika
2 avokado (dryss over salt og pepper)
1 rødløk, evt sylta rødløk
sukkererter - skjæres i biter
granateplekjerner
litt ruccula eller crispysalat
Skjær opp grønnakene i passe biter /skiver og fordel dem i separate skåler
Del avokado i skiver/ biter og ha over salt, pepper og limesaft
Mangosalsa:
1 mango
ca 2 cm finhakka chili
Saften av 1 lime
Koriander- finhakka
Skjær mangoen i biter
Bland finhakka chili og koriander sammen med mangoen
Press over saften av 1 lime
Chilimajones
2 dl majones
1 ss shirachasaus (eller så mye du ønsker)
Litt limesaft
Bland alt godt og smak til med salt, pepper og limesaft
Evt blomkålris hvis du ønsker
Servering:
Fordel grønnsaker og fisk på tallerken
Ha over chilimajones
Dryss over rista sesamfrø og finhakka koriander
Litt pressa limesaft og granateplekjerner til slutt
Nyt 😊
留言