Laks er anvendelig til det meste, også til søndagsmiddag og fest
Til denne nydelige lakseretten trenger du:
4 -5 porsjoner
1 laksefilét, ca. 1 kg med skinn og uten bein
2 ss salt
2 ss olivenolje
2 ss friskpresset sitronsaft
2 ss hakket persille
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket estragon
2 ss smør
0,5 sitron i skiver (valgfritt)
Grønnsaker:
Squash, paprika, løk, brokkoli og asparges (bruk det du liker)
3 ss olivenolje
Salatkrydder
Slik gjør du:
Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk fisken
Trekk ut alle ben
Legg fisken på et fat
Dryss over salt og la den ligge i 15 min.
Ha grønnsakene i en ildfast form og hell over litt olje og salatkrydder
Skyll og tørk fisken
Legg fisken over grønnsakene
Rør sammen olje og sitronsaft og pensle fisken
Rør sammen urter og smør og bre urtesmøret over fisken
Legg over sitronskiver
Stek formen i ovnen på 160 grader i ca 25 min, eller til fisken er klar
Estragonsmør: Rør finhakka estragon inn i smøret. Smak til med salt og pepper.
Sett formen på bordet og server retten som den er.
For en mer mettende middag kan du evt supplere med blomkålris
Velbekomme :)
Comments