Lavkarbo, melke- og glutenfri
Denne enkle og nydelige sjokoladekaka er bare super.
Du lager den i forkant, legger den i fryseren og tar den opp 30 min før servering.
Supergrei å ha liggende i fryseren til uventet besøk 🎉
Opprinnelig oppskrift er hentet fra kokeboka "Lavkarbo for alle" av Sofie Hexeberg og Gunn Karin Sakariassen
Du kan enkelt bytte smør med melkefritt smør og kokesjokoladen med melkefri kokesjokolade (minimum 70 % kakao).
Dermed blir kaka både melke- og glutenfri,
i tillegg til "lavkarbo".
Du trenger:
150 gr mørk kokesjokolade (minimum 70 % kakao) Bruk melkefri kokesjokolade ved allergi eller intoleranse.
150 gr smør (evt. melkefritt smør, f.eks Blå soft eller Berit Nordstrands "Smøremyk rapskokos"
5 eggeplommer
75 gr Finesse
5 eggehviter
Sjokoladespon og bær til pynt
2/3 av røren brukes til kaka og resten til fyllet
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader
Smør ringen i en kakeform (20 cm. i diameter) og ha bakepapir i bunn
Bryt sjokoladen i biter og ha dem i en gryte sammen med smøret
Smeltes på svak varme
Pisk eggeplommene sammen med 50 gr Finesse til en luftig eggedosis (spar 25 gram til eggehvitene)
Stivpisk eggehvitene sammen med resten av søtningen
Bland eggedosisen med sjokoladeblandingen
Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene
Fordel 2/3 av røren i formen og spar resten til fyllet
Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 min. Sjekk alltid mot slutten av steketiden, så ikke kaka blir svidd. Steketiden kan variere fra ovn til ovn
Når kaken er avkjølt smøres fyllet over
Sett kaken i fryseren og ta den opp ca 30 min før servering
Ta kaken ut av formen og pynt med høvlet mørk sjokolade og litt bær
Server den slik den er, evt. med litt pisket krem
Velbekomme!
Comentários