top of page

Laks med brokkolisalat, bacon og mangochutney


Så enkelt kan det være å lage en nydelig middag.


Når du er alene er det ikke alltid like kjekt å lage middag, noe jeg tror flere enn meg kan kjenne seg igjen i.


Og det er fort gjort å bare skippe middagen, særlig hvis sulten ikke er særlig stor.


Men du er den viktigste personen i ditt liv, så da er det er viktig at du tar godt vare på deg.

Det trenger ikke være avansert for å smake godt.


Denne retten tok det ca 20 minutter å lage og den smakte aldeles fortreffelig.



Du trenger (til 1 person)

Til fisken:

1- 2 laksestykker (alt etter hvor mye du spiser)

salt, pepeprmix

evt litt urter (dill eller persille)



Til brokkolisalaten:

  • 1/4 rå brokkoli - i biter

  • litt rødløk - i biter. (1/8) Bruker du mye rødløk blir smaken fort dominerende)

  • 1/4 paprika - i biter

  • litt sylteagurk- i biter

  • 1/2 pakke bacon

  • litt pinjekjerner (ristes)


Dressingen til brokkolisalaten:

  • Ca 2 ss creme fraische - evt. et vegansk alternativ ved melkeintoleranse (f.eks Oatly rømme)

  • Ca 2 ss majones

  • Ca 2 ss saft fra sylteagurkene

  • Smak til med salt og pepper


Tilbehør: Mangochutney/ pesto/ aioli eller det du måtte like



Slik gjør du:

  • Stek bacon i stekeovnen på 200 grader i ca 8 min, eller til den er fin og gylden

  • Ha salt og pepper over fisken og stek dem til de har en gylden og fin farge. De kan evt også has i en ildfast form og stekes i stekeovnen, sammen med baconet

  • Bland sammen creme fraische, majones, saften fra sylteagurken

  • Når baconet er stekt, knuser du halvparten og blander den inn i brokkolisalaten

  • Rist pinjekjernene i en tørr panne. Pass på hele tiden for de blir fort svidd.

  • Legg pinjekjernene til side

  • Bland alle ingrediensen til brokkolisalaten


Ha brokkolisalat og fisk på tallerken og dryss over pinjekjerner og resten av det sprøstekte baconet


Suppler med mangochutney, pesto, aioli eller det som måtte passe.


Alle ingredienser får du i din nærmeste kolonial.


Vær obs på at ferdig mangochutney inneholder en del karbohydrater, men husk du trenger bare bittelitt for å få den gode smaken og da blir det ikke mange karbohydratene pr porsjon.



Husk å bruke sunn fornuft 😊



Tips!

  • For å gjøre retten rimeligere, kan du droppe pinjekjernene og mangochutney /pesto og bare bruke litt rømme i stedet

  • Ha gjerne litt større porsjon med brokkolisalat og kun 1 fiskestykke pr middag, så har du plutselig middag for 2 dager eller til 2 personer

  • Dette er en super rett som kan varieres med det som måtte passe. Du kan bl.a. bytte laksefiléten med Lofoten fiskekaker, lakseburger, kyllinglår, kyllingfilét eller koteletter.


God mat trenger ikke være vanskelig.


Det kan faktisk være veldig enkelt 😊



Lykke til!












Tags:

Comments


bottom of page