Salat kan varieres i det uendelige og det er bare fantasien som setter begrensninger.
På et lavkarbokosthold er grønnsaker supplert med kjøtt eller fisk, basiskost og er derfor supert å ha som et fast innslag på ukemenyen
Varier mellom grønnsakssortene, proteinkildene og salatdressing
Basisingredienser
Frissesalat
Tomater i flere farger
Agurk - høvles med en riflet ostehøvel
Reddik - rives i tynne skiver
Paprika - i tynne strimler
Brokkoli- små biter
Rødløk - tynne strimler eller sylta rødløk
Urter: Bladpersille eller koriander
Rista pinjekjerner som garnityr
La grønnsakene ligge i iskaldt vann før du blander dem til salat
Kylling: Bruk enten ferdig grilla kylling eller stek kyllingfilet (beregn 1 filet pr person)
Grilla kylling - renses for ben og skjæres i biter
Kyllingbryst krydres og stekes og skjæres i biter
Servering:
Fordel grønnsakene på tallerken og ha kylling over
Dryss over rista pinjekjerner
Ha pesto og aioli som tilbehør
Til variasjon: Suppler med stekt stekt bacon og revet parmesan
Du kan få kjøpt ferdig pesto og aioli kan du enkelt lage av majones, sitron og hvitløk, men du kan også lage begge deler fra bunnen av.
--------------------------
Finn din egen favoritt :)
Kommentare