Fordi om du lever på et lavkarbokosthold, er det ingen grunn for at du ikke skal kose deg.
Når det i tillegg nærmer seg jul, er disse kransekakestengene et glimrende tilskudd til ettermiddagskaffen.
Oppskriften er forøvrig hentet fra nettstedet Omhelse Her finner du en rekke nydelig oppskrifter og tips.
Du kan gjerne pynte stengene med smeltet mørk sjokolade, kokosmasse eller bare ha dem slik de er.
Ingredienser:
300 gr mandler * evt litt ekstra til utbaking
2 eggehviter (fra 2 store eller 3 små egg)
80 gr Finesse bakesukker (eller annen søtning)
2 ss Sukrin fibersirup (gold)
1 ts xantan gum (gir et seigere resultat)
Evt sukkerfri / mørk sjokolade og kokos til pynt
* Det kan være lurt å kverne litt ekstra mandler, så du har litt til utbakingen. Du kan også bruke ferdigkjøpt mandelmel til utbakingen.
Finesse, Xantan-gum og Fibersirup får du i din
nærmeste helsekostbutikk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader, varmluft
Bruk en food processor eller en mandelkvern til å kverne mandlene til mandelmel
Bland mandelmassen med de øvrige ingrediensene og bland dette godt sammen
Dersom deigen er klissete, kan du bruke ferdigkjøpt mandelmel, evt litt kverna mandler til utbakingen
Del emnet i 4 like store biter og trill emnene til lillefingertykke stenger
Skjær opp i passe lengde og ha dem på et stekebrett kledt med bakepapir jeg fikk 30 stk)
Stekes på midterste rille i 12-15 minutter. Følg med underveis, og ta dem ut før de blir for mørke. For å sikre deg en seig kjerne er det bedre å ta dem ut litt for tidlig, enn litt for sent
Smelt mørk sjokolade i vannbad
Vent til stengene er avkjølt. Dypp enden i sjokoladen eller fyll en sprøytepose med smeltet sjokolade som du sprøyter over stengene i et fint mønster. Evt strø over kokosmasse
Kransekakestengene kan fryses og blir faktisk enda bedre etter en tur i frysen.
Ha dem gjerne et par minutter i stekeovnen så de blir litt lunkne før servering
Velbekomme 😊
Comments