Har du en sperre mot å koke kraft, så legg den til side og hopp i det.
Det er SÅÅÅ verdt det. Smaken på suppa og sausen blir mye bedre med hjemmelaget kraft og bonusen du får på kjøpet er kollagen, som er noe av det beste du kan gi dine "indre gemakker"
Neste gang du likevel skal være hjemme er det bare å sette på en gryte og koke "gull"
Du trenger:
Bein, avskjær og vann, pluss basisgrønnsaker:
Løk
Gulrot
Purre
Sellerirot
Tilsett det du liker av:
Persille, Timian
Hvitløk
Pepper, salt
Korianderfrø
Hvitvinseddik
Tomatpuré
Evt laurbærblad
Slik gjør du:
Brun kraft: Lages ved å brune avskjær og bein i ovnen eller i steikepanna først
Klar kraft: Uten bruning
La kraften trekke, ikke fosskoke.
Når du har trukket kraften ferdig, kan du gjerne koke den videre og redusere den. Men da er både trekketid og temperatur viktig for det endelige resultatet. ca 10-14 timer
Trekker du kraften for lenge, vil kraften bli bitter.
NB: Har du mage- og tarmbesvær, bør du starte med små porsjoner og øke gradvis
Kraften kan fryses i porsjonsbeger og i isbiteposer, så har du til supper, sauser, gryter, buljong og hva du måtte ønske
Velbekomme :)
Kraft på rekeskall er også ypperlig å bruke til fiskesuppe.
Comments