top of page

Koking av kraft


Har du en sperre mot å koke kraft, så legg den til side og hopp i det.


Det er SÅÅÅ verdt det. Smaken på suppa og sausen blir mye bedre med hjemmelaget kraft og bonusen du får på kjøpet er kollagen, som er noe av det beste du kan gi dine "indre gemakker"


Neste gang du likevel skal være hjemme er det bare å sette på en gryte og koke "gull"


Du trenger:

Bein, avskjær og vann, pluss basisgrønnsaker:

  • Løk

  • Gulrot

  • Purre

  • Sellerirot


Tilsett det du liker av:

Persille, Timian

Hvitløk

Pepper, salt

Korianderfrø

Hvitvinseddik

Tomatpuré

Evt laurbærblad


Slik gjør du:

Brun kraft: Lages ved å brune avskjær og bein i ovnen eller i steikepanna først

Klar kraft: Uten bruning

  • La kraften trekke, ikke fosskoke.

  • Når du har trukket kraften ferdig, kan du gjerne koke den videre og redusere den. Men da er både trekketid og temperatur viktig for det endelige resultatet. ca 10-14 timer

  • Trekker du kraften for lenge, vil kraften bli bitter.

NB: Har du mage- og tarmbesvær, bør du starte med små porsjoner og øke gradvis


Kraften kan fryses i porsjonsbeger og i isbiteposer, så har du til supper, sauser, gryter, buljong og hva du måtte ønske


Velbekomme :)


Kraft på rekeskall er også ypperlig å bruke til fiskesuppe.






Comments


bottom of page