top of page

Kylling og karrigryte

Denne enkle kyllnggryta er basert på Meny sin "Kylling og karrigryte".

Det er lagt til noen enkle justeringer slik at retten passer for deg som unngår melkeprodukter eller holder deg til et lavkarbo/ ketogent kosthold.


Retten er superenkel å lage, smaker aldeles nydelig og passer like godt til hverdags som til fest.


Du trenger

(til ca 3-4 personer):


  • Ca 600 gram kylling (ca 1 kyllingfilét pr person)

  • cocosa til steking

  • 1 rød paprika

  • 1/2 grønn paprika

  • 1 stor løk

  • 2 hvitløkfedd eller 1/4 kinesisk hvitløk

  • 2 cm revet ingefær

  • 1/2 liten chili (vær obs på styrken)

  • ca 1,5 ss karripulver (prøv deg fram)

  • 3 dl fløte (evt melkefri fløte)

  • 1 pk creme fraiche (evt melkefri rømme)

  • 1 liten kartong kokosmelk (ikke light)

  • Vann til ønsket tykkelse (gryte/ suppe)

  • Smak til med salt, pepper og karri

  • 1/2 plante koriander


Slik gjør du:

  • Skjær kyllingfilétene i passe biter

  • Surr dem lett i cocosa

  • Skjær løk i båter

  • Skjær paprika i biter

  • Chili og ingefær finhakkes eller rives

  • Ha grønnsakene sammen med kyllingbitene

  • Tilsett fløte, creme fraiche og kokosmelk

  • Rør inn karri

  • La "gryta" surre forsiktig til sausen begynner å tykne 15-20 min

  • Smak til med salt og pepper

  • Tilsett vann hvis du synes sausen er for tykk

  • Ha over hakka koriander* til slutt

*Koriander har en utprega smak som enten elskes eller hates. Hvis du ikke liker koriander lar du den selvsagt bare være, og hvis du skal servere suppa til gjester kan det være smart å ha koriander i en skål ved siden av, så kan folk forsyne seg selv.


Server suppen med litt lavkarbobrød eller frøknekkebrød med smør.

Evt. som gryterett, (bruk mindre væske) med blomkålris, blomkålpuré eller sellerirotpuré



Velbekomme 😊




Tags:

Comments


bottom of page