Denne enkle kyllnggryta er basert på Meny sin "Kylling og karrigryte".
Det er lagt til noen enkle justeringer slik at retten passer for deg som unngår melkeprodukter eller holder deg til et lavkarbo/ ketogent kosthold.
Retten er superenkel å lage, smaker aldeles nydelig og passer like godt til hverdags som til fest.
Du trenger
(til ca 3-4 personer):
Ca 600 gram kylling (ca 1 kyllingfilét pr person)
cocosa til steking
1 rød paprika
1/2 grønn paprika
1 stor løk
2 hvitløkfedd eller 1/4 kinesisk hvitløk
2 cm revet ingefær
1/2 liten chili (vær obs på styrken)
ca 1,5 ss karripulver (prøv deg fram)
3 dl fløte (evt melkefri fløte)
1 pk creme fraiche (evt melkefri rømme)
1 liten kartong kokosmelk (ikke light)
Vann til ønsket tykkelse (gryte/ suppe)
Smak til med salt, pepper og karri
1/2 plante koriander
Slik gjør du:
Skjær kyllingfilétene i passe biter
Surr dem lett i cocosa
Skjær løk i båter
Skjær paprika i biter
Chili og ingefær finhakkes eller rives
Ha grønnsakene sammen med kyllingbitene
Tilsett fløte, creme fraiche og kokosmelk
Rør inn karri
La "gryta" surre forsiktig til sausen begynner å tykne 15-20 min
Smak til med salt og pepper
Tilsett vann hvis du synes sausen er for tykk
Ha over hakka koriander* til slutt
*Koriander har en utprega smak som enten elskes eller hates. Hvis du ikke liker koriander lar du den selvsagt bare være, og hvis du skal servere suppa til gjester kan det være smart å ha koriander i en skål ved siden av, så kan folk forsyne seg selv.
Server suppen med litt lavkarbobrød eller frøknekkebrød med smør.
Evt. som gryterett, (bruk mindre væske) med blomkålris, blomkålpuré eller sellerirotpuré
Velbekomme 😊
Comments