Guacamole kan brukes til det meste.
Passer glimrende som tilbehør til fisk, kjøtt, kylling, i salaten eller som pålegg.
Det finnes et hav av varianter, fra den helt enkle til mer spicy varianter.
Tips: Tilsett litt ekstra væske og du har en sunn og god saus, som passer til både kjøtt og fisk
2 varianter
Ingredienser
Basic
3 modne avokadoer (er de for harde, blir guacamole kornete)
1/4 rødløk
1/2 hvitløk
saften fra 1 lime
salt og pepper
Litt mer spicy variant
Suppler med litt:
Jalapeno/ chili/ tabasco
og koriander
Fremgangsmåte:
Mos avokadoen slik du liker den best. (Noen foretrekker finmost, mens andre vil ha den grovere)
Riv hvitløk
Ha i limesaft
Bruk gjerne en stavmikser og mos guacamole til den er passe
For en grovere variant bruker du bare en gaffel
Ha i finhakket rødløk (valgfritt)
Smak til med salt og pepper
For en litt mer spicy variant:
Ha i litt finhakka jalapeno eller chili
Noen dråper tabascosaus
og finhakka koriander
Saus:
Ha litt ekstra væske (limesaft, fløte, kokosmelk, vann) i den spicy varianten og du har en nydelig saus til både fisk og kjøtt.
På et lite øyeblikk løfter du hverdagsmiddagen til et festmåltid 🙂
Commentaires