Gresk salat er bare så utrolig godt og lettvint og passer like godt til forrett, lunch eller som tilbehør.
Denne enkle salaten er samtidig en av de rettene som bidrar til at Middelhavskosten regnes som noe av det beste du kan spise.
Men du tenger ikke dra til Hellas for å få et sunnere kosthold.
Du trenger:
4 porsjoner:
4 -6 tomater (kommer an på størrelsen)
1 agurk
0,5 stk rødløk
Fetaost i biter
Saften av 1/2 sitron eller lime
Salt /pepper
Evt litt grønn salat, f.eks ruccula/ hjertesalat eller Middelhavssalat
Vinagrette:
3 ss oivenolje
1 ss creamy balsamico
Slik gjør du:
Skjær tomatene og agurken i passe biter
Hakk rødløken i biter eller strimler og bland grønnsakene
Bland inn fetaost*
Press over sitronsaft
Ha over et lite dryss med salt og pepper
Evt litt ruccula, hjertesalat eller Middelhavssalat (ferdig pose, klar til servering)
*Hvis du bruker fetaost i olje, kan du bruke olja som vinagrette.
Bruker du fersk fetaost, kan du lage din egen vinagrette av olivenolje og balsamico.
Velbekomme
Comments