Brødmåltidene er en sentral del av det norske kostholdet. For mange er det helt utenkelig å kutte ned på eller utelate brødskivene.
Gevinsten av å gjøre nettopp det kan være enorm, men det avhenger selvsagt av alternativene.
Frokostbriks er en variant av Dr. Hexebergs oppskrift, fra kokeboka Frisk med lavkarbo
FROKOSTBRIKS/ URTEBRIKS
100 gr solsikkekjerner
100 gr sesamfrø
100 gr gresskarkjerner
100 gr mandelmel
3 strøkne ss fiberhusk * (Kjøpes hos Coop, Meny, Kiwi, Helsekost)
6 mellomstore egg
2 dl kokosmelk
2 dl lunka vann
3 ts bakepulver
1 ts havsalt
1 neve valnøtter has i deigen helt til slutt. (La deigen svelle i 10 min og ha så i valnøttene)
*Fiberhusk er malte psylliumfrø som bedrer bakeevnen når du lager bakst uten mel eller gluten.
URTEBRIX- Tilsett ca. 2 ss tørket oregano/ rosmarin i frokostbrixen.
Brukes som tilbehør til supper og salater.
Urtebrix smaker ekstra godt hvis du rister dem, evt deler dem i to tynne skiver og steker dem i stekeovnen til de er knasende sprø.
Ha på smør, aioli, pesto, tomatsalsa eller det du måtte ønske
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Hvis du ikke bruker varmluft øker du temperaturen til 190 grader.
Finmal halvparten (eller så mye du ønsker) av frøene i en blender/ elektrisk kaffekvern og bland med hele frø, mandelmel, fiberhusk, bakepulver og salt. Vent med valnøttene
Bland kokosmelk med egg og varmt vann og bland væsken sammen med det tørre
La røren svelle i ca. 10 min
Mens røren sveller, ristes valnøttene i stekeovnen før de grovhakkes og blandes inn i røra
Smør røren utover 1 stekebrett og del opp i 20 ruter (4x5 stk.)
Stekes i ca. 30 - 40 min. Steketid varierer fra ovn til ovn, så sett alarmen på 25 min og sjekk fargen, så de ikke blir svidd.
Urtebrix egner seg spesielt godt som tilbehør til supper og salater
Tips:
Bruk frokstbriks som du ellers bruker vanlig brødskive. Vær obs på briksen metter mye mer enn vanlige brødskive så du kan gå ned i mengde og du kan trolig gå mye lenger før du blir sulten igjen.
Til niste er det en fordel å ha fyllet i en liten boks for seg selv, så ikke briksen blir bløt
Del briksen nesten igjennom og fyll den med:
Grønn salat med kyllingbiter og pesto
Aioli, eggerøre og røkelaks eller
Roastbiff, italiensk salat og stekt løk
Delikat rekesalat eller skalldyrsalat og grønn salat
Tacorester og salat
Pizzafyll
Hamburger / fiskekaker (minimum 85 % fisk)
Deles i 2 og brukes som pizzabunn (porsjonspizza. de 2 delene bør forstekes før fyllet has på og stekes ferdig
Avokado og kalkunpålegg
Eller bare smør, hvitost og paprika
Velbekomme!
Comentarios