Ertepuré er glimrende som tilbehør til både kjøtt og fisk og er veldig enkelt å lage
2-3 porsjoner
1 poser selskapserter
1 vårløk, kun det grønne
1/2-1 hvitløksfedd
Smør
Vann, kraft eler buljong
Salt, pepper, evt litt cayennepepper
Slik gjør du:
Finhakk vårløk og hvitløk
Smelt 1 ss smør i en gryte og surr vårløk og hvitløk i et par minutter (skal kun bli blankt)
Ha i ertene og la alt surre sammen et par minutter til
Hell over kraft, buljong eller vann til det dekker ertene og kok opp
Trekk kjelen til side og hell mesteparten av væsken i en liten gryte
Bruk en stavmikser og kjør ertene og løken til puré
Ha i litt mer smør
Spe med kraften til du har ønsket konsistens
Smak til med salt, pepper og eventuelt bittelitt cayennepepper for litt mer "fraspark" (Cayennepepper er veldig sterkt, så start med en liten knivsodd og smak deg fram) .
Tips: Hvis du har det veldig travelt kan du ta lettvintvarianten:
Kok opp selskapsertene
Hell av det meste av vannet
Kjør ertene til puré med en stavmikser
Ha i smør
Spe med litt kraft til passe konsistens
Smak til med salt og pepper
Grønn saus:
Tilsett en liten fløteskvett og du har en lekker grønn saus som passer glimrende til kokt eller stekt fisk. Hvis du ikke tåler melk kan du bruke kokosmelk eller usukra mandelmelk eller bare litt vann i stedet.
Smak til med salt, pepper og en knivsodd cayennepepper
Comentarios