Denne knallgode bolleoppskriften er basert
på hvetebolleoppskriften til Omhelse
Boller var noe jeg virkelig savnet etter at jeg gikk over til et lavkarbo/ keto- kosthold, og da jeg testet denne oppskriften fikk jeg rene lykkefølelsen
Så tusen takk til de dyktige folkene i Omhelse for denne nydelige oppskriften 🙏
Da flere i min familie må unngå melk, er oppskriften tilpasset et melkefritt kosthold.
De originale ingrediensene står i parentes
Bolledeigen egner seg like godt til kanelgifler som til hveteboller, så i dag ble det begge deler her i huset.
Du. trenger:
150 gram Oatly harverømme (eller cottage cheese)
2 dl mandelmelk (eller vanlig fløte)
50 gram smeltet Smøremyk rapskokos (eller meierismør)
3 egg str. M eller L
120 gram havrefiber
4 ss Finesse bakesukker
2 strøkne ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts tørrgjær
1 ts Xantangum
0.5 ts salt
1.5 ts kardemomme
1 klype vaniljepulver (kan utelates)
Slik gjør du:
Bland alt det våte, inklusiv egg og smeltet smør i en blender og lag en jevn røre
Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over væskeblandingen
Bland godt til en myk og smidig deig. Er den for tørr tilsettes mer væske og er den for klissete, tilsettes mer havrefiber
Rull deigen forsiktig til en pølse og del den i emner i den størrelsen du ønsker
Form bollene i hånden. Bruk gjerne olje eller vann på hendene dersom deigen er klissete.
Legg bollene på et bakebrett med bakepapir og dekk med plast og et håndkle
Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken
La bollene heve i ca 1 time
Pensle bollene med sammenpisket egg før steking
Sett på stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader, varmluft
Stekes på midterste rille i ovnen i ca 30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd. Evt juster steketiden i forhold til din egen stekeovn
Lavkarboboller med havrefiber oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken
Egner seg godt til frysing
Aktivering av gjær
Når du baker lavkarbobakst med gjær, bør du bruke Finesse eller Tagasøtt som søtning.
Sukrin vil ikke aktivere gjæren på samme måte.
Lykke til 😊
Comments