Variant 1: Blomkålris med rista pinjekjerner
Passer til både kjøtt og fisk
Blomkål
Pinjekjerner
Sitronsaft
Salt, pepper, paprikapulver og timian
Riv blomkål på et rivjern.
Rist pinjekjerner i en tørr pann til den er gylden
Ha en ts cocosa (kokofett) i en stekepanne og ha i blomkålen og stek i 3-4 min.
Krydre med salt, pepper, paprikapulver og timian.
Ha over nypresset sitronsaft
Dryss over rista pinjekjernene og server blomkålrisen til kjøtt, fisk eller gryteretter
Variant 2: Med urter
Passer godt til thairetter
Kjør blomkålen i blender. Pass på så den ikke kjøres for lenge. Skal ikke bli bløt
Ha 1 ts cocosa i pannen og stek blomkålen i 3-4 min.
Ha over 1/2 kopp vann, ha på lokk og la blomkålet koke i 4 min til det er helt mykt.
Tilsett salt, pepper og hakket bladpersille eller koriander
Evt finhakket vårløk og limebåter som garnityr.
Egner seg glimrende til thairetter eller andre retter med saus, der du ønsker at "risen" skal trekke til seg den gode sausen.
Velbekomme!
Comments