Kombinasjonen av ananas, lime og chili er bare fantastisk. Med en liten klype krem eller is uten sukker, har du en dessert som kan nytes med god samvittighet.
Dersom du lever på ketogen kost, bør du være litt forsiktig da ananas inneholder endel fruktsukker. En liten skål vil sannsynligvis gå helt fint likevel og kan være en fin avslutning på et godt keto-måltid
Tips:
Det er en fordel å spise desserten i sammenheng med middagen, så du kun får 1 blodsukkerpåvirkning i stedet for 2.
Ananas med chili og lime (Ca 6 porsjoner)
1 stor ananas eller 2 små
1 stor vaniljestang
1,5 dl vann
1,5 ss Tagatesse (Finesse) eller 3 ss Sukrin gold, evt en kombinasjon
2-3 lime, skall og saft (1 i laken og resten i salaten)
Sitronmelisse – 6-8 blader, eller så mye du ønsker
0,5 cm chili (has i laken, evt litt i salaten)
Fremgangsmåte
Lake
Lag en lake av vann, chili (finhakes), vaniljestang, sitronmelisse, skall og saft av 1 lime og søtning.
Bruk skallet fra den andre limen puss saften direkte i salaten.
Bruk et sest-jern eller den fineste delen på et rivjern. Bruk kun det ytterste grønne av skallet.
Vaniljestangen splittes i to, skrap ut frøene og ha dem i laken, men la også selve stangen få ligge i.
La laken trekke mens du skjærer opp ananasen
Blander inn limeskall, limesaft, sitronmelisse og evt litt chili i salaten
Ananassalat
Skrell ananas, skjær den i 4 og ta ut kjernen
Del ananasdelene igjen i 2 eller 3 båter og skjær så tynne biter som mulig. (kun et par mm).
Jo tynnere biter, jo mer delikat blir desserten.
Finkahakk sitronmelisse i små strimler.
Sest det ytterste av limeskallet, press ut saften av limen og bland alt godt sammen.
Sil laken og hell den over ananasbitene.
Salaten kan gjerne stå i en time eller to og trekke før den serveres.
Server desserten som den er eller med en liten klatt med krem, evt melkefri krem dersom du ikke tåler melk. Kremen kan søtes med litt Sukrin, Stevia eller Finesse.
Eller en liten klype hjemmelaget vaniljeis.
Nyt!
コメント