Hverdagsmiddagen kan være enkel og lettvint, men likevel et høydepunkt.
"Alt i ett" middager i ovnen er en favoritt hjemme hos oss. Du tar det du har av grønnsaker supplerer med kjøtt av et eller annet slag, med en smakfull fløtesaus. Det er fullt mulig å bruke melkefrie alternativer.
En "basisoppskrift" som passer like godt med kylling og biffstrimler som koteletter.
Lettvint, smakfullt og rimelig og ikke minst, du får brukt opp de små bitene med grønnsaker som bare blir liggende til de går i bosset.
Du trenger: 4 porsjoner
4-6 nakkekoteletter eller annet kjøtt
Cocosa (nøytral) til steking
Salt, pepper, timian
1,5 løk i båter
1/2 brokkoli i bunter
1 rød paprika i biter
ca 3 dl fløte (evt. havrefløte)
3-4 ss ketchup uten sukker
2-3 ss soyasaus
1 blomkål til blomkålris
Salt og pepper
* Havrefløte har lavt innhold av havre, så det går fint å bruke denne, selv om du lever på lavkarbokost. Du kan også bruke kokosmelk
Fremgangsmåte:
Surr kjøttstrimlene i cocosa
Krydre med timian, salt og pepper
Ha i løk og la det surre noen minutter
Hell over fløte og rør inn et par ss ketchup og soyasaus
La retten surre i panna 3-4 min og ha i paprika og brokkoli, evt. andre grønnsaker
Smak til med timian, pepper og soyasaus
Hell det hele i en ildfast form og sett formen i ovnen (180 grader)
La den stå til overflaten får en gylden farge (Ca 20 min.)
Det kommer litt an på type kjøtt du bruker, men jo lenger formen står i ovnen, jo mørere blir kjøttet Fargene i grønnsakene taper seg dersom formen står lenge, men smakene blir aldeles nydelige så det blir en smaksak hvordan du liker det
Smak på en kjøttbit og kjenn om den er mør nok
Server med et dryss av ruccula og friske urter
Tips: Blomkålmos eller blomkålris passer godt som tilbehør.
Lettvint blomkålris:
Riv et blomkål på et rivjern
Ha litt olje i stekepanna og ha i blomkål
La det surre et par minutter
Smak til med salt og pepper
Server!
Velbekomme!
Comments