top of page

Alt i en form


Elsker slike enkle retter der du bare tar det du har av grønnsaker, koteletter, kylling, fisk, eller hva du enn måtte ha.


En ypperlig måte å bruke opp grønnsaksrester på, som ellers bare ligger i kjøleskapet til de ender i bosset.


Denne gang ble det:

  • Lettrøkt svinekoteletter

  • Rosenkål i biter

  • Beter/ polkabeter - røde og hvite, men du kan gjerne bruke vanlige rødbeter

  • Squash

  • Løk

  • Sellerirot

  • Gulrot

  • Babytomater

  • Olivenolje

  • Salt, pepper, timian

  • Basilikum som garnityr

  • Tomatpesto



Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 180 grader

  • Kutt opp grønnsaker (minus tomater) i passe biter. Jeg foretrekker å ha ganske små biter, men det velger du

  • Ha grønnsakene, fortsatt minus tomater, i formen, og ha over olivenolje, salt, pepper og timian

  • Sett grønnsaksformen i stekeovnen

  • Stek kotelettene lett i en stekepanne

  • Når grønnsakene begynner å bli møre (etter ca 20 min) tar du ut formen

  • Ha over kotelettene, stekesjyen og babytomatene

  • Sett formen tilbake i ovnen og la den godgjøre seg i ca 10- 15 min til

  • Dryss over basilikum eller andre urter

  • Serveres med litt tomatpesto


Tomatpesto:

  • Kjør soltørka tomater med en stavmikser til en puré

  • Spe på med olja som tomatene ligger i, til passe konsistens

  • Smak til med salt og pepper

  • Du kan også bruke ferdigkjøpt tomatpesto på glass


Tips:

Blomkålris, blomkålpuré eller sellerirotpuré passer ypperlig som tilbehør



Velbekomme 😊


Tags:

Comments


bottom of page