Elsker slike enkle retter der du bare tar det du har av grønnsaker, koteletter, kylling, fisk, eller hva du enn måtte ha.
En ypperlig måte å bruke opp grønnsaksrester på, som ellers bare ligger i kjøleskapet til de ender i bosset.
Denne gang ble det:
Lettrøkt svinekoteletter
Rosenkål i biter
Beter/ polkabeter - røde og hvite, men du kan gjerne bruke vanlige rødbeter
Squash
Løk
Sellerirot
Gulrot
Babytomater
Olivenolje
Salt, pepper, timian
Basilikum som garnityr
Tomatpesto
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader
Kutt opp grønnsaker (minus tomater) i passe biter. Jeg foretrekker å ha ganske små biter, men det velger du
Ha grønnsakene, fortsatt minus tomater, i formen, og ha over olivenolje, salt, pepper og timian
Sett grønnsaksformen i stekeovnen
Stek kotelettene lett i en stekepanne
Når grønnsakene begynner å bli møre (etter ca 20 min) tar du ut formen
Ha over kotelettene, stekesjyen og babytomatene
Sett formen tilbake i ovnen og la den godgjøre seg i ca 10- 15 min til
Dryss over basilikum eller andre urter
Serveres med litt tomatpesto
Tomatpesto:
Kjør soltørka tomater med en stavmikser til en puré
Spe på med olja som tomatene ligger i, til passe konsistens
Smak til med salt og pepper
Du kan også bruke ferdigkjøpt tomatpesto på glass
Tips:
Blomkålris, blomkålpuré eller sellerirotpuré passer ypperlig som tilbehør
Velbekomme 😊
Comments