top of page

Glad i sjokolade?


Hvorfor ikke lage din egen supersunne sjokolade som smelter på tunga?


Det er ingen grunn til at du ikke skal kose deg med sjokolade fordi om du lever på et lavkarbo- eller ketogent kosthold.


Med dene varianten kan du nyte noen biter sjokolade, med aller beste samvittighet.


Vis du skal ha et melkefritt kosthold velger du bare melkefri sjokolade.




Du trenger:

1 plate minimum 70 % mørk sjokolade

2-3 ss cocosa (grønn type)

3 ss kaffe


Evt:

Kokosmasse, nøtter, peanøttpålegg uten sukker

NB! Det er ganske lurt å lage dobbel porsjon 😊



Slik gjør du:

  • Brekk opp sjokoladen og ha alt i en kjele

  • Smelt alt sammen på svak varme og rør forsiktig blandingen godt sammen

  • Rør så lite som mulig

  • Hell sjokoladen i silikonformer og sett formene i kjøleskapet

  • Om et par timer er sjokoladebitene klare til å nytes


Sjokoladen smaker nydelig slik den er, men for å få litt variasjon kan du gjerne ha i litt hakka nøtter, kokos eller et dryss med lakrispulver.


Du kan også blande inn litt peanøttpålegg uten sukker i sjokoladeblandingen og pynte med en halv peanøtt på toppen, etter at du har hatt sjokoladen i silikonformer. Det er bare å trikse og mikse.


Oppbevar formene i en tett pose i kjøleskapet, så ikke sjokoladen blir kornete.


Nå kan du nyte et par biter sjokolade til kaffen hele førjulstiden.

Så lenge du har noen alternativer er det ikke så vanskelig å holde planen.


Siden mørk sjokolade kan være ganske bitter, vil litt ekstra cocosa gi sjokoladen en mildere smak.

Og jo mer cocosa du bruker jo mer kokossmak får sjokoladen.Skal du gi sjokoladen til barn, kan det være greit å ha i litt fløte, så får den en mildere smak.


Lykke til 😊


Mette

bottom of page